psg

ПСЖ – Ница

Безспорния лидер във френското първенство ПСЖ посреща орлите от Ница, които са на незавидното 14-то място в класирането.

Отбора на ПСЖ е в отлична серия от 10 мача без загуба, като в последните 5 двубоя има 4 победи, макар че в последния мач се представи доста колебливо срещу Марсилия и единствено страхотния гол на Кавани от фаул в заключителните минути им донесе точката в срещата. Двубоя срещу Марсилия е първият от няколкото тежки, които предстоят на ПСЖ. Неймар не успя да здържи нервите си и подложен на напражението от трибуните си изкара червен картон, което ще го извади от стартовия състав за срещата с Ница. Това е сериозен удар за амбициите на ПСЖ макар, че Юлиан Дракслер ще замести достойно бразилеца. Дракслер има само 1 гол през сезона въпреки много ограниченото си време за игра и ще се опита да докаже, че трябва да спечели титулярната позиция.

От друга страна отбора на Ница се намира в незавидна форма, като започна колебливо първенствово, но в последните срещи се представя изключително добре особено като имаме предвид победата над действащият шампион на Франция, Монако с 4-0. В заключение може да кажем, че орлите играят силно срещу силните отбори в първенството и колебливо срещу средняците.

Нашата прогноза е за сигурна победа на ПСЖ, попадения в двете врати и под 4.5 гола в срещата.